Välj en sida

Rögle tog emot Frölunda hemma i Lindab arena bara fem dagar efter det att lagen möttes i Göteborg. Rögle kom ut starkt och hade bud på både ett och två mål i de inledande minuterna. Men precis som i Göteborg var det Frölunda som gjorde det första målet, och det genom Victor Olofsson framspelad av Lias Andersson.

Men mer lik än så var inte de här matcherna varandra. Rögle såg fokuserat och samlat ut trots gästernas mål, och efter drygt halva den första perioden kom också kvitteringen, efter en bjudning av Johan Mattsson i Frölundakassen. Mattsson till Lerg, Lerg till Connolly, Connolly i mål.

Andra perioden bjöd på svängigare spel, och lagen bytte chanser med varandra. Rögles klart bästa chanser kom genom Mathias From och Ted Brithén. Men det var ändå bortalaget som återtog ledningen tidigt i perioden, den här gången genom Lias Andersson. Samma Lias Andersson tog bara minuter senare en mycket klumpig utvisning, och Rögle som har varit vassa i powerplay tackade och tog emot när Taylor Matson slog in kvitteringen. Värt att notera är även att nyförvärvet Ben Youds fick sin första assistpoäng. Rögles powerplay skulle även få skjuta in ledningsmålet i slutet av perioden, när gästerna drog på sig en dubbelutvisning. Aaltonen spelade snyggt fram till en fri Connolly, som kunde skjuta in 3-2 bakom en överspelad Johan Mattsson.

Och detta var verkligen Rögles små amerikaners kväll. Drygt 14 minuter in i tredje perioden åker Taylor Matson sig fri och rundar målvakten och lägger in 4-2, tre poäng kändes mycket nära. En känsla som rök bara 19 sekunder senare när Frölundabacken Matt Donovan, aningen turligt, slänger in reduceringen bakom en skymd Kruse. Men detta var som sagt Rögles kväll, och laget lyckades hålla undan och ta andra raka hemmasegern, och tre mycket viktiga poäng. Nu skiljer det bara en poäng upp till Karlskrona, och sex poäng upp till Mora på säker mark. Dock har både Karlskrona och Mora en match mindre spelad.

Rögles tre stjärnor:

Tredje stjärna: Emil Kruse

Gjorde en av sina bästa matcher för säsongen, trots tre insläppta mål. Frölunda kunde gjort ett par mål till om inte Kruse stått i vägen och gjort ett par riktigt fina räddningar. Bådar mycket gott inför framtiden.

Andra stjärna: Jack Connolly

Stod för två mål och jobbade på bra både offensivt och defensivt. Har verkligen spelat upp sig de senaste matcherna, efter en trevande inledning på säsongen.

Första stjärna: Taylor Matson

Stod även han för två mål och gjorde en riktigt bra insats. Jobbar alltid hårt för laget, och därför är det extra roligt när det också ger utdelning. Visade idag varför han är viktig för laget, och han att tillför attityd och glöd. Något som jag dessutom är säker på att två vissa tvillingbröder uppskattar.